Članak

NEWS
27. rujna 2023.

U Splitu obilježen Dan policije

U sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila, u amfiteatru splitskog Medicinskog fakulteta održana je svečana akademija kojoj su, uz domaćina, načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodana Marendić, potom zamjenika župana Ante Šošića i zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića, nazočili i zapovjednik HRM-a kontraadmiral Ivo Raffanelli, članovi obitelji poginulih i preminulih policijskih službenika, brojni predstavnici državnih institucija, te predstavnici gradova i općina s područja Županije.

U svom obraćanju načelnik PU Marendić, istakao je kako je obilježavanje Dana policije vrijeme kada se s posebnim pijetetom sjećamo svih policajaca koji su svoje živote utkali u temelje Hrvatske države, ali i kolega koji su stradali obavljajući policijske zadaće, te se osvrnuo na ulogu policije u današnjim vremenima, ističući kako je primarna zadaće policije sigurnost građana, ali svakako je značajno da je policija ravnopravan partner u izgradnji današnjeg društva.

„Ključni parametri sigurnosti u javnom prostoru su vrlo dobri. U sigurnosnom smislu, turistička sezona prošla je izvrsno. Bilježimo pad kaznenih djela. Sve resurse pokrenuli smo u poboljšanju sigurnosti u cestovnom prometu“, kazao je, među ostalim, načelnik PU splitsko-dalmatinske. Čestitke za Dan policije uputio je i zamjenik gradonačelnika Ivošević kazavši kako je zahvaljujući radu policijskih službenika grad Split, bez dileme, najsigurniji veliki grad u Hrvatskoj.

„Često nismo ni svjesni čemu ste sve izloženi kako bismo svi mi živjeli i spavali bezbrižno. Gotovo da nema niti jedne gradske aktivnosti i događanja koje nije popraćeno podrškom policije i svaka naša suradnja s vama izuzetno je kvalitetna i pouzdana, na korist i zadovoljstvo naših sugrađana, na čemu vam se i ovim putem iskreno zahvaljujem. Uvjeren sam da ćemo dalje zajednički raditi na stvaranju društvene klime koja potiče dijalog, civilizirano ponašanje, otvorenost i humanost“, poručio je Ivošević.

Na svečanoj akademiji uručene su zahvalnice policijskim službenicima koji su iskazanom profesionalnošću, samostalnošću, znanjem i zalaganjem postigli kvalitetne rezultate rada, unaprijedili službu te utjecali na podizanje ugleda policije u cjelini. Ove godine sa područja grada Splita nagrade lokalne zajednice otišle su u ruke vrijednih policijskih službenika Ivana Pupić Bakrača, Ante Radmila i Tomislava Borasa.