Članak

NEWS
25. studenog 2022.

Završila 6. sjednica Gradskog vijeća

Na danas održanoj 6. sjednici Gradskog vijeća pred vijećnicima se našlo 16 točaka dnevnog reda. Nakon bloka vijećničkih pitanja i usvajanja dnevnog reda, Gradsko vijeće potvrdilo je novog intendanta Hrvatskog narodnog kazališta za mandatno razdoblje od četiri godine, predloženog kandidata splitskog glumca Vicka Bilandžića.

Vijećnici su usvojili Odluku o izmjeni i dopuni Detaljnog plana uređenja Trga Hrvatske bratske zajednice. Potrebnom većinom je izglasana odluka s kojom se, u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2023. godine, zabranjuje se izvođenje građevinskih radova u centru grada. Preciznije u gradskim kotarevima Grad, Varoš, Lučac-Manuš, Bačvice i Meje, na području južno od ulice I. Zajca, počev od ulice B. Bušića, Bračke ulice, ulice Ispod sv. Lovre, Makarske ulice, Vinogradske ulice do križanja sa ulicom Put Duilova, zatim ulicom Put Duilova do Puta Orišca i Putem Orišca do granice sa M.O. Stobreč, do mora, u Stobreču do državne prometnice D8 u ulici Kralja Držislava te na cijelom području naselja Slatine.

Među usvojenim odlukama je i ona o raspisivanju kotarskih izbora za Split 3 i Trstenik, kotareva gdje nije bilo dogovora o konstituiranju vlasti. Prošla je i točka vezana uz gradsku tvrtku "Stano-uprava" o obavljanju djelatnosti gradnje i iznajmljivanja stanova za dugoročni najam. Nakon što je Aris Zlodre (DP) svoj vijećnički mandat stavio u mirovanje, od današnje sjednice u gradskom parlamentu mijenja ga Martin Pauk.