Pretraga

Detalj projekta

Završen

Zaželi sretniju starost

Zaželi sretniju starost

Projekt ''Zaželi sretniju starost'' ukupne vrijednosti 8.306.340,00 kuna financira se u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provodi Grad Split zajedno s partnerima: Centrom za socijalnu skrb Split, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Split i Katoličkom udrugom Lovret za pomoć starijim i nemoćnim osobama.

Projekt je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Temelji se na smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva pogotovo uzevši u obzir da su kao sudionice ovih aktivnosti uključene žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje skrbe o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Projektnim aktivnostima se potiče socijalna uključenost i povećava razina kvalitete života dvjestotinjak krajnjih korisnika.

Projekt je namijenjen je starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju kojima je potrebna potpora i podrška u svakodnevnom životu, a žive na području grada Splita. Uvjet da predmetna usluga potpore i podrške nije osigurana iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora. Osobe u nepovoljnom položaju su između ostalog osobe s invaliditetom, osobe s mentalnom retardacijom, kronični bolesnici i slično neovisno o starosnoj dobi.

Potpora i podrška uključuje pomoć u nabavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri održavanju osobne higijene, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava pomagala, naručivanje i pratnja kod liječnika i sl.), pružanje podrške kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima itd.

Osnovne informacije
Kod projekta:
UP.02.1.1.05.0235
Naziv poziva:
Zaželi – Program zapošljavanja žena
Naziv fonda:
Europski socijalni fond
Naziv programa:
Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.
Nositelj projekta:
Grad Split
Projektni partneri:
Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Split, Centar za socijalnu skrb Split, Katolička udruga Lovret za pomoć starijim i nemoćnim osobama
Početak provedbe projekta:
4.5.2018.
Završetak provedbe projekta:
3.11.2020.
Trajanje projekta:
30 mjeseci
Status:
Završen
Ukupna vrijednost projekta:
1.102.440,77 €
Bespovratna sredstva:
1.102.440,77 €